"Західні аналітики помиляються" - розповіли про реалії на фронті

  • Росіяни продовжують наступати на всіх ділянках фронту, зокрема надходять багато техніки та військових окупантів на напрямок Куп'янська та Лимана.
  • Ситуація біля Авдіївки складна, але українські Сили оборони успішно захищаються.
  • За словами військового експерта Дмитра Снєгирьова, росіяни намагаються не просто захопити окреме місто, але й отримати всю Донецьку область у своє володіння. Ворог зосереджує сили на Куп'янсько-Лиманському напрямку та має угруповання поблизу Бахмута.
  • На Куп'янсько-Лиманському напрямку знаходиться 120 тисяч військових російської армії та 1300 одиниць бронетехніки, що порівняно з Бахмутським напрямком, де присутніх 50 тисяч особового складу і 200 одиниць бронетехніки, демонструє більшу загрозу.

Наразі окупанти намагаються захопити всю територію Донецької області. Ця ситуація свідчить про політичну та особисту поразку російського лідера Путіна. Українські Збройні Сили зафіксували понад 50 відсотків контролю над територією Донецької області, в той час як Путін, як відомо, включив Донецьку область до складу РФ.

Станом на жовтень цього року, окупанти так і не змогли виконати путінський указ щодо встановлення контролю над Донецькою областю, а також проникнути на територію Луганської та Донецької областей. Ситуація важка біля Авдіївки, але виявляється, що українські Збройні Сили активно та ефективно обороняються.

За останню добу було зареєстровано понад 90 бойових зіткнень, в яких окупанти активно діяли на різних напрямках, зокрема Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському, Запорізькому та Мелітопольському.

У краї Куп'янського та Лиманського напрямків військовослужбовці України відбили 20 атаок, включаючи райони Синьківки, Іванівки, Серебрянського лісництва та Спірного. Минулої доби було здійснено 13 авіаударів, що на 10 більше, ніж позавчора.

На Мар'їнському напрямку українські Збройні Сили відбили 24 атаки ворога.