Замовник вбивства Каті Гандзюк заявив про мобілізацію до ЗСУ: реакція Міноборони й військових

Мангер підтвердив звернення командира військової частини про службу

Під час розгляду апеляційної скарги колишнього очільника Херсонської облради Владислава Мангера, якого засудили за замовлення вбивства Катерини Гандзюк, стало відомо, що він отримав лист від командира військової частини А7382 з викликом на службу. Це підтверджується повідомленням на Facebook-сторінці "Хто замовив Катю Гандзюк?".

Мангер заявив, що планує звернутися до Міністерства оборони з проханням його призвати на службу. Однак, у відповіді Міністерства оборони заявили, що не планують подавати жодного клопотання щодо зарахування Мангера до Збройних Сил.

"Мангер за рішенням українського суду відбуває справедливе покарання як замовник резонансного вбивства, його місце в тюрмі. Наше місце - на полі бою, де 126 бригада продовжить боротись за справедливість для українського народу, звільняючи нові території, а не злочинців від покарань" - наголошено у прес-службі 126-ї окремої бригади територіальної оборони Одеси.

Також бригада зазначила, що Мангера ніколи не було і не буде в їх лавах.

Справа про вбивство Катерини Гандзюк

Нагадаємо, що Катерина Гандзюк - активістка, яка померла внаслідок нападу у листопаді 2018 року. У справі затримані й засуджені кілька осіб, серед яких Мангер. Також у справі згадуються Олексій Левін і Ігор Павловський. Після укладання угоди зі слідством, Павловського звільнили від покарання.