Збірна України обіграла Естонію та вийшла у фінал відбору Олімпіади-2026

Україна перемогла Естонію у відбірковому турнірі на Олімпіаду-2026

Збірна України з хокею виборола перемогу над Естонією у заключному матчі групового етапу відбору на Олімпіаду-2026. Ця перемога дозволила українським хокеїстам потрапити у фінальний раунд відбіркового турніру.

Українці почали гру активно і швидко забили першу шайбу. Згодом отримали ще дві шайби в першому періоді, рахунок став 3:0 на користь України. В другому періоді Естонія змогла забити дві шайби, але українці також встигли забити ще одну. Рахунок став 4:2 на користь України. Завершальний третій період був важким для українців, але вони зуміли забити ще одну шайбу і завершили матч з рахунком 5:3 на користь України.

Мазур: "Було важливо перемогти Естонію, щоб потрапити у наступний раунд. Ми зіграли на високому рівні і заслужено перемогли".

Зараз українські хокеїсти зосередяться на підготовці до чемпіонату світу у Дивізіоні 1B та мають завдання підвищити свій клас. Далі їх чекає фінальний раунд відбору на Олімпіаду-2026, де вони можуть зустрітися зі Словаччиною, Казахстаном та можливо білоруссю.