Зеленська увійшла у топ найвпливовіших жінок світу

У цьогорічний список з 25 найвпливовіших жінок світу за версією видання Financial Times увійшла перша леді України Олена Зеленська. Зеленську у список найвпливовіших жінок додала прем’єрка Естонії Кая Каллас. У своєму коментарі вона зазначила, що її найбільше в Зеленській захоплює чесність.

Естонська прем'єрка додала, що Зеленська стала символом стійкості й лідером у розв'язанні питань психічного здоров'я під час війни в Україні. Згадуючи слова Зеленської про стан країни після російської агресії, Каллас наголосила, що вона знає, як важко прокинутися і побачити свою батьківщину захопленою сусідом і яка сила потрібна, щоб боротися за свободу.

Серед інших жінок списку найвпливовіших у світі, видання зазначило акторку Марго Роббі, співачку Бейонсе, главу Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн, правозахисницю Наргес Мохаммаді та інших видатних жінок. Компанію з лідерства Зеленській також робить її чоловік, президент Володимир Зеленський.

Подібно до рейтингу видання Politico, яке назвало Володимира Зеленського людиною 2022 року, Financial Times визнала першу леді України однією з найвпливовіших жінок світу. Досягнення Зеленської включають її лідерство у розв'язанні питань психічного здоров'я під час війни в Україні та її стійкість у непростій політичній ситуації.

Прогнозуючи майбутнє президента, Financial Times відзначила, що 2024 рік буде викликом для нього, оскільки українці виснажуються, світ відволікається на Близький Схід, а політики ЄС мають збентеженість щодо наслідків війни.

У минулому році президент України Володимир Зеленський очолив рейтинг найвпливовіших людей Європи, оприлюднений Politico. Єрмак, глава Офісу президента, також потрапив до рейтингу найвпливовіших діячів Європи. Підтримуючи Зеленського у його діяльності, він став невід'ємним членом команди українського лідера. Важливим досягненням Єрмака називають залучення Китаю до переговорів у Саудівській Аравії щодо врегулювання конфлікту.

Американське видання Time також винесло Зеленського на почесне місце, визнаючи його людиною 2022 року й хваливши «дух України» через опір, який вона продемонструвала Росії.

Аналізуючи ці рейтинги, можна зробити висновок, що як Володимир Зеленський, так і Олена Зеленська стають все більш визнаними на міжнародній арені та займають поважні місця серед найвпливовіших людей світу.