Зеленський переміг у номінації «Мрійники» за версією Politico

За даними американського видання Politico, Володимир Зеленський визнаний найвпливовішим діячем в Європі у категорії "мрійники". Це свідчить про велику силу президента України впливати на хід історії. Він прирівнюється до таких великих лідерів, як Черчилль, Кінг та Мандела, які змінювали світ своїм словом.

Видання відзначає, що Зеленський надихає українців на боротьбу, а також змушує західних партнерів надавати ефективну допомогу на фінансовому та військовому рівні. Його лідерські здібності дозволили просунути Україну на передній план членства в ЄС та НАТО.

Але наступні роки будуть випробуванням для президента, оскільки українці виснажуються, а світ зосереджується на Близькому Сході. Політики ЄС також починають побоюватися наслідків війни.

Поза цим списком найвпливовіших людей Європи також потрапив Олексій Навальний, політик з Росії, разом з іншими видатними постатями. Минулого року також Зеленський очолив рейтинг найвпливовіших людей Європи, опублікований Politico.

Андрій Єрмак, глава Офісу президента, також потрапив до рейтингу найвпливовіших людей Європи, характеризуючись як "зелений кардинал" України.