Зеленський розповів про підготовку дій взимку в міжнародній дипломатії

Президент України Володимир Зеленський провів нараду з співробітниками Міністерства закордонних справ та Офісу президента, які відповідають за зовнішньополітичні справи. В ході зустрічі було обговорено плани посилення позиції України на міжнародній арені цієї зими. Відповідне відеозвернення про це було розміщене вечором.

Зеленський заявив, що Україна продовжить активну роботу у грудні та на початку наступного року, борючись за свої інтереси, а також за справедливість для всіх вільних націй. Він підкреслив, що оборона нації сприяє підвищенню сили інших країн, які також цінують свободу та міжнародний порядок.

Крім того, українська делегація, до якої входять голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, керівник Офісу Андрій Єрмак та міністр оборони Рустем Умєров, активно працює у Вашингтоні. Вони провели важливі зустрічі, зокрема з представниками адміністрації Президента Байдена та отримали новий пакет американської допомоги.

Зеленський також зазначив, що Україна була представлена на засіданні лідерів «Групи семи». Він подякував Японії за успішне головування в цьому форматі та обговорив пріоритети наступного головування Італії. Президент висловив вдячність лідерам «сімки» за їхнє особисте лідерство та підтримку України.

Зеленський також звернувся до учасників конференції у Вашингтоні, яка присвячена спільній роботі з Америкою щодо оборонного виробництва. Він зауважив, що угоди з президентом Байденом поступово втілюються, а також висловив подяку американським правоохоронним органам та генеральному прокурору за ведення справи проти російських військових, які звинувачуються у воєнних злочинах.

За його словами, для України важливо, щоб всі злочини російських окупантів були ретельно розслідовані та отримали справедливе продовження у вигляді вироку. Президент зазначив, що українські інституції спільно з партнерами працюють активно над цим.

Крім того, було здійснено важливу міжнародну роботу, в результаті якої вдалося повернути в Україну вісім українських дітей, які були депортовані до Росії з окупованого тимчасово українського території.

Зеленський відзначив воїнів державними нагородами та відвідав військовий шпиталь, де висловив подяку лікарям та підтримав поранених воїнів. 

У цей день, президент також відвідав дитячий будинок «Охматдит» та передав подарунки дітям з нагоди Дня Збройних Сил та святкування дня Святого Миколая. Він зазначив, що мрії наших дітей, безпека українських родин та культура нашого народу будуються на фундаменті сильних Збройних Сил України та всіх сил оборони та безпеки нашої держави.