Зеленський відвідав у госпіталі українських захисників (фото)

Президент Володимир Зеленський відвідав військовослужбовців, які проходять лікування після поранень, у госпіталі столиці з нагоди Дня Збройних сил України. Він висловив вдячність військовим за їхню службу та захист держави.

Президент вручив нагороди військовим, зокрема, молодшому сержанту Валерію Кучеренку, якому було присвоєно звання Героя України і вручено орден "Золота Зірка". Валерій очолював штурмову групу, яка захоплювала ворожу позицію. Він знищив ворожу вогневу точку ручними гранатами і увійшов на позицію першим, де знешкодив п'ятьох окупантів, але сам отримав важкі поранення. Зараз Валерій готується до встановлення біонічних протезів.

Зеленський також вручив іншим військовослужбовцям ордени "За мужність" та поспілкувався з ними, дізнавшись про їхній бойовий шлях та потреби.

Крім цього, президент ознайомився з роботою клініки урології та зустрівся з медичним персоналом. Він подякував лікарям за їхню допомогу і збережені життя військовим.

Зеленський закликав військових до швидкого одужання і бажав їм перемоги. Він також зазначив, що держава пишається такими героями і на їхніх плечах тримається.

На цей час триває 651-ша доба війни Росії проти України, протягом якої відбулося 97 бойових зіткнень. Силами оборони було завдано численні удари по районах зосередження противника, а також вдалось знищити російський бомбардувальник і деякі інші військові об'єкти.