ЗСУ не дадуть Путіну захопити Бахмут до 24 лютого – ISW

Збройні сили України зламають плани російського диктатора Володимира Путіна щодо захоплення Бахмута до 24 лютого 2023 року.

Завдання, яке поставив Путін, вимагатиме значно вищих темпів російського просування, аніж ті, що були протягом багатьох місяців. Для цього в окупантів сил немає, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Про відповідний наказ російського диктатора розповів секретар РНБО Олексій Данілов. За його словами, РФ також має на меті провести масовану серію ракетних ударів на рік від початку повномасштабного вторгнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий наступ Росії розпочався Зеленський

У звіті вказується, що засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин нещодавно заявив, що очікує оточення Бахмута до березня або квітня.

"Прагматичні оцінки Пригожина щодо просування Росії в районі Бахмута загалом були ближчими до тактичних реалій, ніж оцінки, що передбачають швидке просування", пояснили в ISW.

Україна планує контрнаступ "через деякий час". Наступ Росії на Донбасі має "дуже вбогий" вигляд, заявила заступниця держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд.

Під час бойових дій убиті чи поранені понад 200 тис. росіян. Росія втратила в Україні понад половину в окремих категоріях своєї військової техніки. Понад мільйона "найрозумніших росіян" залишили країну.