ЗСУ пояснили, чому Росія не використовувала флот під час недавніх обстрілів України

Значно знизилися забезпечення ракетним озброєнням російського Чорноморського флоту

У зв'язку з діями Сил оборони України під час протидії Чорноморському флоту РФ значно знизилися логістичні можливості флоту країни-агресора щодо забезпечення ракетним озброєнням. Про це повідомив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук.

За його словами, станом на сьогодні в акваторії Чорного моря не було зафіксовано жодних ракетоносіїв противника, хоча погодні умови для їх виходу на море були сприятливими.

Плетенчук уточнив, що на ранок 3 січня в акваторії Чорного та Азовського морів перебували лише три кораблі, але вони не були носіями ракет.

«Щодо участі цих одиниць (в обстрілах – «Главком»), в першу чергу вони відчувають проблеми з логістичним забезпеченням», – зазначив Плетенчук.

За словами речника, основна військово-морська база з ракетним озброєнням для російського флоту розташована в Севастополі, і навіть якщо її перемістити до Новоросійська, наразі немає підтвердженої інформації про наявність обладнання для завантаження ракет на носії.

Плетенчук пояснив, що це може бути основною причиною зниження логістичних можливостей російського флоту в акваторії Чорного моря.

Атака постраждала Київську область

2 січня ранкова атака призвела до пошкодження майже всіх районів Київської області. Поліція Київщини показала наслідки ракетного обстрілу.

Зокрема, постраждали 39 приватних будинків, 14 багатоквартирних будинків, 2 приміщення освітніх закладів, 90 автомобілів, складські приміщення, церква та низка підприємств.

Під час атаки мобільні групи протиповітряної оборони знищили більше половини російських дронів та п'яту частину крилатих ракет в Північній операційній зоні.

Ситуація на фронті

Російські об'єднані сили продовжують активні наступальні дії на Куп'янському і Бахмутському напрямках, а також перегруповуються на Лиманському.