ЗСУ стримують росіян попри нескінченні обстріли – Маляр

Українські бійці постійно перебувають під ворожим обстрілами.

Проте попри перевагу росіян в озброєнні їм не вдається просуватися. Про це сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Якщо по цифрах говорити, то за минулий тиждень це було: східна лінія фронту приблизно 8 тисяч обстрілів і південна лінія приблизно 4 тисячі обстрілів. При цьому, скільки використано боєприпасів: ми давали цифру по сходу це майже 400 тисяч боєприпасів використовуються на східній лінії фронту за тиждень", сказала Маляр.

Вона зауважила, що це величезна цифра.

"Це нескінченні обстріли. І дійсно, в росіян є перевага в кількості озброєння, в них є перевага в авіації, вони застосовують авіаційні бомби, і армійську авіацію. Але разом з тим їм не вдається досягнути своєї мети. На сході ми значно менше можемо використати снарядів, наприклад, але ворогу просуватися там не вдається", сказала Маляр.

Сили оборони України відбили атаки росіян на шістьох напрямках і ведуть наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

За 561 день українські воїни знищили понад 266 900 окупантів, 8703 броньовані машини ворога, 4506 танків, 315 літаків і 316 гелікоптерів.