ЗСУ взяли ще одну висоту біля Кліщіївки - карти бойвих дій

Українські війська продовжували ведення наступальної операції на Бахмутському напрямку.

За інформацією росіян, ЗСУ захопили ще одну висоту біля Кліщіївки, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Бої у Донецькій області

29 вересня українські війська продовжили контрнаступ в районі Бахмута і, як повідомляється, просунулися.

Російський "воєнкор" стверджував, що українські сили захопили висоту біля Кліщіївки. Тривають запеклі бої поблизу Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки.

29 вересня російські війська продовжували обмежені контратаки в районі Бахмута - безуспішно.

Російські сили перегрупувалися поблизу Кліщіївки та планують відбити населений пункт, але ці сили, ймовірно, наразі не мають необхідних для цього бойових можливостей.

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські війська відбили російські атаки на південь від Авдіївки та Тоненького і поблизу Невельського, Мар'їнки та Новомихайлівки.

Ситуація в Харківській та Луганській областях

Українські сили відбили атаку росіян поблизу Білогорівки Луганської області (12 км на південь від Кремінної). На Куп'янському напрямку окупанти наступальних дій не проводили.

Російські війська продовжують обстрілювати українські наземні лінії зв'язку (ГЛОК) у ближніх тилових районах на Куп'янському напрямку. На опублікованому 28 вересня відео з геолокацією видно, як росіяни завдають удару по мосту через річку Оскіл на захід від Куп'янська.

Російський "воєнкор" заявив, що війська РФ за останні дні нібито зруйнували чотири мости через річку Оскіл у Куп'янську та на південь від населеного пункту.

"Південна вісь"

Російські джерела стверджували, що українські війська проводили наступальні операції в районі західного кордону Донецької та східного Запорізької областей. Російські "воєнкори"стверджували, що українські сили нібито безуспішно атакували на північ від Завітного Бажання.

Генштаб ЗСУ повідомив, що російські війська безуспішно атакували на захід від Старомайорського та поблизу Урожайного (9 км на південь від Великої Новосілки).

28 і 29 вересня джерела РФ стверджували, що українські війська намагалися прорвати російську оборону біля Новопрокопівки (13 км на південь від Оріхова), але не уточнювали результат. Російський "воєнкор" заявив, що українські війська продовжують наступ на Новопрокопівку та Вербове.

Український Генштаб повідомив, що війська РФ безуспішно атакували поблизу Роботиного, Вербового та Червоного (9 км на схід від Гуляйполя).

Населений пункт Кліщіївка, що під Бахмутом, остаточно звільнений від російських загарбників силами 80-ої окремої десантно-штурмової бригади. Бійці бригади "Лють" разом із побратимами з Сил оборони повернули український стяг над звільненим селом.

Сили оборони ведуть наступальну операцію на Мелітопольському напрямку і наступальні дії на Бахмутському.