Авіація США вдарила по бойовиках у Сирії

Бойовники у Сирії атаковані американськими літаками
Бойовники у Сирії атаковані американськими літаками

Американські військові нанесли авіаудар по позиціях Корпусу стражів ісламської революції на сході Сирії.

Це стало відповіддю на їхню смертоносну атаку американських позицій за допомогою дрона, йдеться у заяві Пентагона.

Позиції американських військових неподалік Хасаки були атаковані 23 березня, ймовірно, за допомогою БПЛА. У результаті загинув один контрактник, ще шестеро військовослужбовців були поранені.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Міністр оборони США Ллойд Остін за вказівкою президента Джо Байдена наказав нанести по позиціях КСІР на сході Сирії точкові авіаудари.

"Як ясно дав зрозуміти президент Байден, ми вживемо всіх необхідних заходів для захисту нашого народу і завжди реагуватимемо в будь-який час і в будь-якому місці на наш вибір. Жодне угруповання не буде безкарно завдавати ударів по наших військах", ‒ заявив Остін.

За його словами, всім пораненим американським військовим було надано допомогу на місці. Трьох із них евакуйовано до госпіталя сил Коаліції в Іраку.

19 лютого у Сирії пролунали вибухи. Гучно було, зокрема, у столиці країни Дамаску та в передмісті. Ракети зачепили й цивільну інфраструктуру. Проіранські збройні шиїтські формування взяли на себе відповідальність за атаку. Вони воюють на боці сирійської армії.

Військові Сполучених Штатів Америки заявили про знищення лідерів бойовиків ІДІЛ у Сирії. Унаслідок вертолітного рейду, здійсненого 17 лютого, було ліквідовано високопоставленого лідера терористичного угруповання "Ісламська держава" Хамза аль-Хомсі.

Читайте також