ЄС розробляє план Б на випадок перемоги Трампа, - The Telegraph

Карта ЄС зі словами 'План Б на случай перемоги Трампа'
Карта ЄС зі словами 'План Б на случай перемоги Трампа'

Європейські країни готуються до можливого "любовного трикутника" з Дональдом Трампом і Володимиром Путіним, якщо Трамп повернеться на посаду президента США. Згідно з інформацією видання The Telegraph, європейські держави розробляють плани на випадок такої ситуації.

Джерела, близькі до європейських дипломатів, зазначають, що "любовний трикутник" з Путіним став би нелегкою ситуацією для Заходу. Європейські країни опасаються розколу власного об'єднання через розбіжності з президентом США і російським лідером.

Дуже неприємно думати, що Захід опиниться в ситуації "любовного трикутника" з Путіним, якщо Трамп стане президентом. Якщо він повернеться, продажі попкорну в Москві та Пекіні злетять до небес. Все, що їм потрібно робити, це сидіти склавши руки та спостерігати, як Захід розривається на частини внутрішніми розбіжностями.

У планах "Трампа 2.0" наразі невизначені деталі, проте вони включають можливість підтримки України, якщо США відмовляться від допомоги. Одним із головних питань для європейських лідерів є постачання зброї в Україну у разі припинення постачань з боку США.

Тривожністю також викликають заяви Трампа щодо можливого укладення угоди між Києвом і Москвою для завершення війни в Україні за віддачу частини територій Росії. Європейські уряди бояться, що така угода буде на користь Росії і загрожуватиме безпеці регіону.

Також існує обліковий запис про можливість проникнення західних розвідданих до Росії через Трампа. Колишній глава ЦРУ Леон Панетта попереджав щодо такої небезпеки.

Загрози Трампа щодо Альянсу також підвищили тривожність у Європі. Трамп загрожував дозволити Росії атакувати країни-члени НАТО, які не виконують обов'язкові фінансові внески. Тому ЄС повинен знайти способи забезпечення власної безпеки, не покладаючись на США.

Згідно з даними The New York Times, Путін намагався створити негативне враження про Україну в Трампі. За повідомленням The Washington Post, Путін і Трамп спілкувалися мінімум сім разів після того, як Трамп покинув пост президента. Існує також інформація про те, що Трамп надсилав тести на COVID-19 до Росії для Путіна в особистий користування.

Читайте також