Фракція Орбана отримала право стати групою у Європарламенті

Фракція Орбана у Європарламенті
Фракція Орбана у Європарламенті

Фракція уряду Угорщини під керівництвом Віктора Орбана отримала достатню підтримку, щоб стати офіційною групою в Європейському парламенті. Про це повідомляє Politico з посиланням на приєднання бельгійської правої партії Vlaams Belang.

У повідомленні зазначено, що "Новий правий альянс прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана отримав достатню підтримку, щоб бути офіційною групою в Європейському парламенті після того, як бельгійська партія Vlaams Belang заявила про своє приєднання до альянсу "Патріоти за Європу".

Тепер фракція Орбана має можливість створити нову офіційну ультраправу групу Європейського парламенту. За правилами, така група повинна складатися з 23 євродепутатів із семи країн, а ці об'єднання отримують фінансові та процедурні переваги.

Золтан Ковач, міжнародний представник Орбана, написав, що "Патріоти за Європу" продовжують зростати за рахунок приєднання бельгійської Vlaams Belang."

Нагадаємо, 1 липня Угорщина почала головування в Європейському Союзі та взяла на себе організацію роботи Ради ЄС на півроку.

Читайте також