Міноборони РФ вигадало новий спосіб, як приховати втрати на війні

Міноборони РФ вигадало новий спосіб, як приховати втрати на війні

Уряд Республіки Хакасія (суб'єкт Російської Федерації) відмовився від публікації некрологів про загиблих в Україні солдат армії Росії та найманців з ПВК "Вагнер" на прохання Міноборони.

Пресслужба уряду перестала публікувати дані про загиблих росіян в Україні, оскільки їх використовують Російська служба BBC та "Медіазона" для власного підрахунку втрат армії РФ. Про це пише "Сибір. Реалії" з посиланням на джерела, близькі до регіональної влади.

Уряд Хакасії востаннє опублікував некролог 26 квітня 2023 року про загибель депутата Дмитра Іванова, котрий воював у складі "вагнерівців" під Бахмутом.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Відкриті дані сильно різняться із повідомленнями Міноборони, яке востаннє називало загальну кількість втрат у вересні 2022 року. Тоді Сергій Шойгу заявив, що в Україні вбито 5937 російських військових", пише видання.

Журналісти підтвердили загибель 25 218 солдатів, які воювали на боці Росії. Згідно з відкритими даними, загинули щонайменше 135 людей з Хакасії.

Російська служба BBC при цьому повідомляє, що в ході вторгнення до України Росія, за найбільш консервативними оцінками, могла втратити 50 тис. людей загиблими.

Втрати Росії з урахуванням поранених та загиблих можуть становити щонайменше 225 тис. осіб.

Українські сили на Бахмутському напрямку ведуть оборонну операцію.

Війська просуваються вперед, повідомив командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський у Telegram.

Українські війська звільнили Макарівку Волноваського району Донецької області. Про це повідомила заступниця Міністра оборони Ганна Маляр.

Село розташоване на кордоні Донецької та Запорізької областей.

Читайте також: