Можна перейти по піску: показали Дніпро після підриву Каховської ГЕС

Можна перейти по піску: показали Дніпро після підриву Каховської ГЕС

Річку Дніпро в районі міста Запоріжжя сьогодні можна просто перейти.

Рівень води після підриву росіянами Каховської гідроелектростанції сягає не вище пів метра, подекуди вода зійшла зовсім, тож там можна ходити по піску. Про це у Telegram повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак, опублікувавши фото Дніпра в районі Дніпровської ГЕС після підриву росіянами Каховської ГЕС.

"Екоцид. Дніпро в районі Дніпровської ГЕС. Не помічати цього неможливо. Мовчати про це також не можна. Бо мовчання і відсутність покарання для терористів − це злочин проти нинішніх та майбутніх поколінь. Росія відповідатиме, їхнє покоління за все заплатять і це стане уроком для всієї російської нації", − написав він.

На опублікованому фото видно людей, які переходять Дніпро фактично по піску. На тлі повністю видно греблю Дніпровської ГЕС.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

У мережі також показали руїни Каховської ГЕС через три тижні після теракту:

Російські військові підірвали Каховську ГЕС уночі 6 червня. Внаслідок цього теракту Херсонську область затопило десятками тисяч кубометрів води, десятки населених пунктів опинилися під водою. При цьому на окупованій частині Херсонської області російські загарбники не лише не проводили евакуацію, а й забороняли місцевому населенню евакуюватись у безпечніші райони самостійно. Тільки в тимчасово підконтрольних військам РФ Олешках відомо про понад 500 випадків загибелі людей.

Читайте також: