"Основні резерви ще не залучені" – міністр оборони про контрнаступ ЗСУ

Деокупація Збройними силами України низки населених пунктів на півдні та сході країни не є "головною подією" українського контрнаступу на фронті.

Основні резерви ЗСУ ще не залучені у бій проти російських окупантів, заявив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю The Financial Times.

"Коли це станеться, ви все це побачите", сказав він.

Те саме в інтерв'ю The Guardian казав минулого тижня командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський. За його словами, українські військові зараз шукають слабкі місця в обороні ворога.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Резніков також закликав не реагувати на повідомлення деяких західних ЗМІ про начебто "повільне просування" української армії.

Збройні сили України на фронті на Донбасі перехопили ініціативу під Бахмутом. Також ЗСУ успішно наступають на Запорізькому та Донецькому напрямках. Сили оборони можуть проводити операції на територіях, які були затоплені внаслідок російського підриву Каховської гідроелектростанції.

Ситуація у Харківській та Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Запеклі бої на Донеччині тривають.

27 червня продовжилися обмежені наземні атаки на північний захід від Сватового та на південь від Кремінної. Російська армія провела невдалі наступальні дії поблизу Стельмахівки в 15 км на північний захід від Сватового.

Частини російської 76-ї десантно-штурмової дивізії (ВДВ) продовжують наступ у районі Кремінського лісу. Росіяни здійснили невдалі наземні атаки поблизу Веселого в 30 км на південь від Кремінної та Роздолівки, що у 32 км на південний захід від міста.

Читайте також: