Подоляк розповів про успіхи у справі передачі літаків F-16

Літаки F-16 передаються успішно
Літаки F-16 передаються успішно

Питання передачі Україні винищувачів F-16 розблоковане.

Це питання має три складові, розповів радник керівника Офіса президента України Михайло Подоляк в ефірі телемарафону.

"По-перше, є ініціатива Нідерландів про те, що вони готові передати Україні літаки F-16. Так, для певних завдань, для того, щоб ми остаточно закрили небо, бо це дуже ефективно, нам безумовно потрібні будь-які сучасні літаки. Не лише МіГи та "Сушки", але, в тому числі F-15 і F-16", зазначив він.

Є конкретна безпосередня реакція США, що вони не проти.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Третя складова це логістичні переговори, коли і скільки літаків ми отримуємо.

"Але про це мають говорити ті країни, які надають нам літаки", зауважив радник.

Подоляк каже, що не любить прогнозів чи оцінок. Але сьогодні вже можна заявити, що питання надання винищувачів Україні розблоковане.

F-16 це наймасовіший бойовий літак у світі з великим спектром озброєнь. Через свою універсальність і відносно невисоку вартість F-16 користується успіхом на міжнародному ринку озброєнь. Його мають на озброєнні 24 країни.

Нідерланди готові поставити Україні винищувачі F-16, якщо від Києва надійде відповідний запит. Уряд країни розгляне можливість постачання F-16, заявив міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра.

Україна отримає надзвичайно великий пакет військової допомоги. Про це у п'ятницю заявив міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін на пресконференції за підсумками восьмовї зустрічі міжнародної контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн".

Читайте також