Росіяни використовують Starlink на фронті: розвідка повідомила деталі

Українські сили працюють над нейтралізацією загрози зі сторони терміналів супутникового зв'язку Starlink

Українські військові працюють над припиненням використання терміналів супутникового зв'язку Starlink, які росіяни використовують в зоні бойових дій. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

Справді, Росія продовжує працювати через так званий паралельний імпорт, по суті, контрабанду. І так, через треті країни. Ми не будемо називати конкретні країни, і інформація ця потребує уточнення, але Starlink у вільному продажу на території РФ на відкритих онлайн-майданчиках.

За словами Юсова, використання Starlink в російській армії на лінії фронту стало більш системним і налагодженим порівняно з минулим роком. Він також зазначив, що проводиться робота з нейтралізації цієї загрози, але більш детальна інформація не розкривається.

Але сьогодні РФ не тільки держава терорист №1, але й держава контрабандист №1. Тому так, це проблема, над якою сьогодні працюють.

Також варто нагадати, що Ілон Маск заявив, що його компанія SpaceX не продавала системи Starlink Росії. Однак спостереження, опубліковані Головним управлінням розвідки Міноборони на Facebook, свідчать про використання російськими окупантами терміналів Starlink на фронті. За даними американського видання Defense One, Росія використовує супутникові пристрої SpaceX Starlink в Україні.

За словами анонімного джерела, українські війська вперше зафіксували використання російськими військовими Starlink кілька місяців тому. Інше джерело також підтвердило використання Starlink і зазначило, що його використання зростає. Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов підтвердив використання Starlink росіянами на передовій в Україні.