США мають вводити санкції проти грузинської опозиції - експерт

США мають вводити санкції проти грузинської опозиції - експерт
США мають вводити санкції проти грузинської опозиції - експерт

Політолог Гела Васадзе стверджує, що США мають введені санкції не проти діючої грузинської влади, яка віддаляється від демократичних цінностей, а проти опозиції, щоб змусити її об'єднатися.

Об'єднання є єдиним сценарієм, за якого опозиція може перемогти партію "Грузинська мрія" на парламентських виборах у жовтні, за словами Васадзе, якого цитує FREEДОМ.

"Якщо опозиція не об'єднається у єдиний список - хтось пропонує два, добре, буде два, я можу точно передбачити прогнози виборів: безапеляційна перемога "Грузинської мрії". Їм не доведеться надто маніпулювати і шахрувати", - сказав Васадзе.

За словами Васадзе, опозиція повинна продемонструвати суспільству бажання до влади та змін, інакше її сторонники просто не підуть на вибори, що забезпечить перемогу "Грузинській мрії".

"Партія влади має адміністративні ресурси. Вона має потужний апарат, включаючи апарат насильства. Вона опирається на кримінальні та напівкримінальні елементи. Зараз достатньо таких місцевих авторитетів. І що їм ще потрібно? Щоб перемогти, їм потрібно, щоб люди не ходили на вибори. Вони не підуть, якщо не побачать волі до влади та змін з боку опозиції", - заявив грузинський політолог.

Читайте також