США оголосили про нову допомогу на відновлення енергетики України: Харріс назвала суму

США оголосили про нову допомогу на відновлення енергетики України: Харріс назвала суму

Віце-президентка США Камала Харріс оголосила про виділення понад 1,5 мільярда доларів для підтримки енергетичного сектору України. Ці кошти будуть спрямовані на відновлення пошкодженої війною інфраструктури, розширення виробництва електроенергії, залучення приватних інвестицій та захист енергооб'єктів.

Про це повідомляється на сайті Білого дому.

Зокрема, нове фінансування передбачає виділення 500 млн доларів на енергетичну допомогу Україні та перенаправлення 324 млн доларів з раніше оголошених коштів.

Це фінансування відремонтує енергетичну інфраструктуру, пошкоджену війною, розширить виробництво електроенергії, заохочить інвестиції приватного сектору та захистить енергетичну інфраструктуру. Ці зусилля допоможуть Україні відповісти на останні атаки Росії на українську енергетичну інфраструктуру шляхом підтримки ремонту та відновлення, підвищення стійкості України до збоїв у постачанні.

Крім цього, допомога США включатиме підтримку комплексних заходів захисту, надання юридичних послуг, психосоціальну підтримку та підтримку сільського господарства для відновлення доходів сімей.

Також Держдепартамент планує додатково виділити 300 млн доларів на зміцнення громадської безпеки України, включаючи надання рятувального обладнання прикордонникам та правоохоронцям.

З лютого 2022 року Вашингтон надав Києву понад 3,2 млрд доларів гуманітарної допомоги та майже 1,5 млрд доларів на відновлення енергосектору, створення чистих джерел енергії та підвищення прозорості в галузі.

Раніше ми також повідомляли, що Німеччина надасть ще 50 мільйонів євро на відновлення енергетики України.

Читайте також: