В одному із штатів США вперше за 13 років відбудеться смертна кара

Місце виконання смертної кари
Місце виконання смертної кари

Проведуть страту в Південній Кароліні після 13-річної перерви

У штаті Південна Кароліна відбудеться страта вперше за останні 13 років. Згідно з повідомленням Associated Press, найважче покарання буде здійснено 20 вересня.

До страти засудили Фредді Юджина Оуенса, який був засуджений за вбивство продавця в 1997 році. Ув'язнений має право вибрати спосіб страти: електрошок, смертельна ін'єкція або стрілянину.

У директора в'язниці є п'ять днів, щоб підтвердити наявність всіх трьох методів страти. Згідно з вимогами Верховного суду США з 2023 року, він також повинен надати адвокатам Оуенса докази про правильне змішування смертельної ін'єкції.

Даними некомерційної організації "Death Penalty Information Center", останню страту в США провели у 2010 році в штаті Юта.

Раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко перетворив смертну кару на пожиттєве ув'язнення для громадянина Німеччини Ріко Крієгера. За даними ЗМІ, Крієгер звернувся до Лукашенка з проханням про помилування. Білоруське телебачення опублікувало інтерв'ю засудженого до страти німця. У відео він зізнався, що планував теракт. Зауважимо, що інтерв'ю могло бути надано під погрозою застосування насильства, повідомляє німецьке видання Bild.

Також в США 13 січня 2021 року за рішенням федеральних владних органів провели першу за 67 років страту жінки. 52-річна Ліза Монтгомері отримала смертельну ін'єкцію в в'язниці штату Індіана.

Читайте також