В Україні змінилися ціни на базові продукти: скільки коштують у липні

Ціни на базові продукти в Україні
Ціни на базові продукти в Україні

Ціни на базові інгредієнти харчування

Борошно, соняшникова олія та цукор є основними інгредієнтами, які використовуються для готування багатьох страв та продуктів харчування. Вони додаються до випічки, соусів, заправок, десертів та інших продуктів. Ці продукти необхідні для забезпечення організму енергією, поживними речовинами та для покращення смаку страв.

Портал "Хвиля" проаналізував зміну цін на ці продукти за останні місяці на основі даних моніторингу від "Мінфін".

За останніми даними, середня ціна на цукор найбільше зросла - на 15,7% порівняно з червнем 2024 року і тепер складає 34,55 гривні за кілограм.

«Ціни на цукор значно підвищилися впродовж останнього місяця. Це може вплинути на вартість багатьох продуктів та приготування страв», - сказав експерт з харчових продуктів.

Ціна на соняшникову олію також зросла: середня ціна на пляшку об'ємом 850 мл бренду "Олейна" піднялася на 4,1% і складає 60,25 гривні.

«Ціна на олію також змінилася, хоча не так драматично, як ціна на цукор. Але це все ще може вплинути на загальну вартість продуктів», - пояснив фахівець із харчових продуктів.

Найменше зростання ціни відбулося у разі борошна - кілограм пшеничного борошна "Хуторок" подорожчав на 2,9% і коштує 23,82 гривні.

Раніше було показано, як змінились ціни на молоко, сир та сметану у липні.

Читайте також