Вогняний тиждень: пекельна спека в Україні протримається до вихідних

Термометр показує +40 градусів
Термометр показує +40 градусів

Україну цього тижня очікує спекотна погода з 9 по 12 липня, яка приносить надзвичайну пожежну небезпеку. Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр.

У південних, східних, Дніпропетровській, Кіровоградській та Полтавській областях очікуються ночні температури 20-25 градусів, а денні температури можуть досягнути 35-38 градусів. А в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях 10-11 липня навіть можлива надзвичайна спека до 40 градусів.

У решті території країни вночі очікується 15-22 градуси, вдень у вівторок 26-33 градуси, а в середу та четвер 30-34 градуси. У Вінницькій, Черкаській, Полтавській та Чернівецькій областях температура може піднятися до 35-37 градусів.

Очікується мало опадів у більшості регіонів. Лише у вівторок у західних та східних областях, а також у деяких областях України та Криму можливий невеликий короткочасний дощ та гроза.

Переважно вітер буде північно-східний зі швидкістю 5-10 м/с.

12 липня у південних, Дніпропетровській, Кіровоградській, Вінницькій та Черкаській областях вночі температура буде 20-26 градусів, а вдень очікується сильна спека 35-39 градусів. В Миколаївській та Херсонській областях навіть можлива надзвичайна спека до 40 градусів.

Синоптики також попереджають про надзвичайний рівень пожежної небезпеки 9-11 липня на більшій частині території України, крім Запорізької, Херсонської та більшості західних областей 9 липня.

Зазначимо, раніше синоптик Наталія Діденко попередила, що екстремально спекотна погода в Україні продовжуватиметься і після 15 липня.

Читайте також