ЗСУ стримують ворога на чотирьох напрямках – свіже зведення Генштабу

ЗСУ стримують ворога на чотирьох напрямках – свіже зведення Генштабу

Розпочалася 497-ма доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти нашої держави.

Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, де тривають важкі бої. Протягом доби відбулось 40 бойових зіткнень, повідомив уранці 5 липня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Авіація сил оборони за минулу добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу противника. Зокрема три по зенітно-ракетних комплексам та один по пункту управління ворога. Нашими захисниками було знищено п'ять розвідувальних дронів оперативно-тактичного рівня", йдеться у повідомленні.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, чотири склади боєприпасів, 18 артилерійських засобів на вогневих позиціях, три засоби протиповітряної оборони та дві станції радіоелектронної боротьби противника.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність, активізував диверсійно розвідувальну діяльність у прикордонних з Україною районах.

На Куп'янському напрямку противник намагався наступати в районі південніше Новоселівського Луганської області. Наші воїни стійко тримають оборону. Відбили усі атаки ворога.

На Лиманському напрямку протягом доби, за підтримки авіації агресор робив спроби витіснити наші війська з займаних позицій в районах західніше Нововодяного та південніше Діброви Луганської області. Успіху не мав.

На Бахмутському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії противника наші захисники успішно відбили атаки росіян у районах населених пунктів Оріхово-Василівка та Богданівка Донецької області. Разом із тим, наші воїни продовжують вести наступальні дії південніше та північніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі міста Авдіївка Донецької області.

На Мар'їнському напрямку під ворожими вогнем артилерії РФ наші захисники відбили усі ворожі атаки в районі міста Мар'їнка.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні просування наших військ.

"Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження з артилерії по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби", звітує Генштаб.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський впевнений, що українські військові зможуть звільнити тимчасово окупований Бахмут Донецької області під час контрнаступу. Раніше українські військові змогли просунутися фалангами Бахмутського напрямку. Там було знищено позиції окупантів.

Читайте також: