"Агресивні заходи": у США висловились про корупцію в Україні

Останніми тижнями Україна вживає "агресивних заходів" для подолання корупції.

Водночас члени Конгресу Сполучених Штатів Америки та чиновники Євросоюзу вимагатимуть від України антикорупційних заходів. Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер.

За його словами, наполеглива боротьба з корупцією в інтересах самих українців.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Це зображують як щось, що Україна має зробити, щоб заручитися підтримкою західних союзників і зрештою реалізувати свої європейські прагнення, стати членом ЄС, і це, безперечно, правда", - сказав Міллер.

Він наголосив, що з таким сусідом, як Росія, Україна має будувати міцну економіку.

"Вони будуть сусідами з Росією завжди. Їм потрібна економіка, яка може підтримувати апарат безпеки, щоб стримувати російську агресію в майбутньому. І вони не зможуть цього зробити, якщо корупція буде широко розповсюджена в різних секторах економіки", - зазначив Міллер.

Він також розповів, що держсекретар США Ентоні Блінкен спілкувався про боротьбу з корупцією з президентом Володимиром Зеленським.

У Пентагону залишилось $5,2 млрд на надання військової допомоги Україні. Цього вистачить приблизно на пів року, якщо темпи надання допомоги збережуться на нинішньому рівні. На додачу, Пентагон має близько $1,6 млрд, які він використовує для поповнення власних запасів зброї.

30 вересня Палата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт тимчасового фінансування уряду без допомоги Україні. Спікер Конгресу Кевін Маккарті заявив, що угоду про допомогу Україні слід розглядати в окремо визначений час.