Як мешканці Ізраїлю ставляться до Нетаньягу та цілей війни: несподівані результати опитування

Опитування, проведене Тель-Авівським університетом, розкриває ставлення ізраїльтян до війни в регіоні та свого уряду. Згідно з дослідженням, участь у ньому взяли 609 ізраїльтян, що представляють позицію всього дорослого населення країни.

Після нападів бойовиків ХАМАСу та початку наземної операції Ізраїлю в Газі, респонденти оцінили діяльність Армії оборони Ізраїлю високо, але низько оцінили уряд та прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньягу. Лише 39% прихильників уряду дали хорошу або дуже хорошу оцінку Нетаньягу, тоді як серед опозиціонерів цей показник становить 5%. Таким чином, виявляється відсутність довіри ізраїльтян до свого уряду, зауважує BBC.

Респонденти також висловили незрозуміння щодо цілей ізраїльського уряду в секторі Газа. Більшість, а саме 58% опитаних, заявили, що ціль уряду неясна для них.

Проте, українські пріоритети Нетаньягу виявляються краще. 63% ізраїльтян сподіваються на перемогу над ХАМАСом і вважають це найважливішою метою. Тільки 33% вважають звільнення заручників важливішим.

У Секторі Гази оточений бункеру лідер ХАМАСу Ях'я Сінвар, про це повідомив міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант. Він також зазначив, що сили ЦАХАЛу перебувають у центрі міста Гази.

Україна розпочала евакуацію своїх громадян із Сектору Гази. Про це заявив посол України в Єгипті Микола Нагорний.