Як привчити дитину їсти менше солодощів

Вживання багато солодощів дитиною може стати проблемою. Проте є кілька простих способів, що допоможуть уникнути цього, повідомляє портал "Знаїмо".

Надмірна кількість цукру у дитинстві може призвести до розвитку раннього карієсу. У дорослому житті вона може спричинити ожиріння, діабет типу 2 та хвороби серця та судин. Харчові звички, сформовані в дитинстві, досить складно змінити, тому важливо вчасно навчити дітей правильно харчуватися.

Щоб уникнути привчання до солодкого, не слід тримати вдома запаси цукерок і інших солодощів. Краще використати момент вийти з дитиною на прогулянку й насолодитися смаколиком разом, використовуючи фізичну активність для спалювання калорій. Також можна приготувати десерт і з'їсти його на природі, під час прогулянки.

Також не слід вітати дітей солодкими подарунками з супермаркету, оскільки магазинні солодощі можуть містити трансжири, шкідливі для здоров'я. Варто виробляти десерти та торти самостійно, щоб мати можливість контролювати кількість цукру і різних інгредієнтів.

Наслідком звички закінчувати кожну страву солодощами може стати бажання їсти солодке після кожного прийому їжі. Замість цього можна запропонувати дитині свіжі ягоди, сухофрукти або горішки. Важливо не використовувати заборону солодощів як покарання, оскільки це може стимулювати споживання солодкого та робити його особливою нагородою.

Під час шукання продуктів, варто уважно читати етикетки й аналізувати склад. Можна вчити дітей розпізнавати кількість цукру, перетворивши цей процес на цікаву гру. Вибирайте продукти, де кількість цукру нижче або немає його зовсім. Варто пам'ятати про прихований цукор у соках, молочних продуктах та дитячому харчуванні, таких як каші чи мюслі.

Міністерство охорони здоров'я також підкреслює необхідність обмеження вживання солі та цукру для збереження здоров'я серця. Найкращим напоєм для дітей є чиста вода.