Росіяни атакували Харків «оновленим» КАбом: наслідки удару

Росіяни атакували Харків «оновленим» КАбом: наслідки удару

Ворожий авіаудар по Харкову: постраждалі та пошкодження житлового сектору

18 травня о 15:15 російська армія знову здійснила атаку на Харків. Згідно з інформацією Офісу генерального прокурора, ворожий авіаудар спричинив шкоду приватному житловому сектору в Шевченківському районі міста.

Внаслідок обстрілу постраждали п'ять осіб, серед них 13-річна дівчинка та 16-річний хлопець. Крім того, 8-річна дівчинка отримала гостру реакцію на стрес. Зазначимо, що минулого тижня Харків також став мішенню ворожої артилерії, яке завдало збитків місту.

Розслідування та контроль за ситуацією

Шевченківська окружна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни. Прокурори та слідчі поліції знаходяться на місці обстрілу та здійснюють процесуальне керівництво.

У міжвидовій атакі ворог використав обладнання УМПБ Д-30, що має калібр 30 см. Також, міський голова Ігор Терехов повідомив про серію вибухів, яка сталася в Харкові 17 травня.

Активна оборона та відбиття ворожого натиску

Українські війська рішуче стримують ворожий натиск. З початку доби було зафіксовано 15 ракетних та 70 авіаційних ударів, а також 105 обстрілів з боку ворожих сил. Знищено вісім бліндажів противника, а втрати на Харківському напрямку становлять 133 ворожій військовослужбовці. Захисники також посилюють оборону і проводять розвідку в прикордонних районах Харківщини.

Читайте також: