Головна

Джемілєв розповів, що насправді Абрамович думає про Путіна та майбутнє Росії

Абрамович і Путін на зустрічі

Абрамович зустрівся з Джемілєвим у Стамбулі

Під час перемовин у Стамбулі російський мільярдер Роман Абрамович спілкувався з національним лідером кримських татар Мустафою Джемілєвим. Про це Джемілєв розповів у інтерв'ю проєкту "Крим.Реалії".

"Під час переговорів у Стамбулі мільярдер Роман Абрамович був у складі російської делегації. І після завершення переговорів він попросив Рустема Умєрова зі мною окремо зустрітися. Ми в готелі "Хілтон" із ним окремо зустрілися і говорили.

Я йому казав, що росіянам не пробачу одного: 446 дітей убито. Є фотографії, де дітей розстріляно впритул. Я їм ніколи цього не забуду. А, по-друге, заведено вважати, що начебто народ не винен (у тому, що Росія розв'язала війну проти України, – ред.), а лише влада. Я кажу: ви всі (росіяни, – ред.) винні. Тому що завдяки вам, вашому мовчанню, вашому послуху Путіну ви сприяєте цьому злочину", – розповів Мустафа Джемілєв.

"І він (Абрамович, – ред.) мені тоді цікаву річ сказав. Він сказав: 'Ви знаєте, приблизно така сама ситуація була у фашистській Німеччині. Але минули десятиліття, і Німеччина стала одним зі зразків демократії. І сталося це тому, що на певний час у Німеччині було зовнішнє правління. І ось поки в Росії не буде зовнішнього правління, цей путінізм, фашизм російський весь час відроджуватиметься'. Я спитав його: 'А ви цю думку Путіну кажете? Ви ж часто з ним бачитеся'. Він відповідає: 'Ну що ви?'. Але зовнішнє правління було б добрими ліками для цієї країни", – переказав розмову Джемілєв.

Читайте також: