Як Рівненську область готують до можливого вторгнення – Коваль розповів

У Рівненській області готуються до можливого вторгнення з Білорусі.

Пріоритетом є безпека Рівненської АЕС, сказав в ефірі "Апостроф TV" голова Рівненської ОВА Віталій Коваль.

В області будують ешелоновану оборону прикордонної лінії та кругову оборону міст та селищ.

"У нас кордон з Білоруссю протяжністю 229 кілометрів і більшість цієї ділянки це непрохідні болота та ліси, тому ландшафт сприяє нашій обороні. Зі сторони Білорусі є лише декілька прохідних автодоріг. Оборона посилюється, це і ешелонована оборона прикордонної лінії та кругова оборона міст та селищ. У нас стоїть задача, щоб кожне село на Рівненщині було готовим до кругової оборони, тому сьогодні силами Добровольчого формування територіальної громади та добровольців ми зміцнюємо цю обороноздатність", сказав він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Влада переглядає евакуаційні плани та маршрути. Раніше шляхи евакуації з Рівненської АЕС були розраховані у напрямку Білорусі.

"Ми усвідомлюємо, що Рівненська АЕС є стратегічною ціллю номер один у разі вторгнення. Оборона АЕС починається з першого квадратного метру державного кордону. По прямій від кордону до АЕС всього 60 кілометрів. Що стосується міста Вараша, біля якого розташована АЕС, воно розбите на квартали, за кожним з яких стоїть відповідальний, є внутрішня лінія оборони та зовнішня. Насичення міста військовими максимальне. Я оцінюю підготовку міста Вараш як дуже високу", - розповів Коваль.

Влада проаналізувала помилки та стратегію ворога на Чорнобильській та Запорізькій АЕС. В області щотижня проходять злагодження та навчання силових структур за різними сценаріями.

До Білорусі прибули на так звані спільні навчання російські бомбардувальники Су-34.

Їх окупанти використовуватимуть до кінця цього місяця, повідомляє Sputnik Беларусь.

Навчання відбудуться з 16 січня до 1 лютого. За повідомленням міноборони Білорусі, головна їхня мета це підвищення оперативної сумісності під час спільного виконання навчально-бойових завдань. Для використання авіації залучать всі військові аеродроми та полігони Білорусі.