Головна

Президент Ірану Раїсі загинув в авіакатастрофі - Mehr

Президент Ірану Раїсі загинув в авіакатастрофі

У неділю, 19 травня, гелікоптер, на борту якого перебував президент Ірану Ебрагім Раїсі, зазнав аварії. ЗМІ повідомляють про його загибель, повідомила напівдержавна агенція Mehr.

Зазначається, що інцидент стався поблизу Джольфи, міста на кордоні з Азербайджаном. Про це повідомляє АР із посиланням на державне телебачення Ірану.

За інформацією держтелебачення, рятувальникам завадили дістатися місця події погані погодні умови в цьому районі. Повідомлялося про сильний дощ із невеликим вітром.

Раїсі перебував у Азербайджані в неділю вранці на урочистому відкритті дамби разом з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим.

Також у повідомленні зазначили, що Іран літає в інші країни на різних вертольотах, але міжнародні санкції ускладнюють отримання запчастин для них. А військовий авіаційний флот бере свій початок ще до Ісламської революції 1979 року.

"Зараз ми рухаємося до цього району з усіма військовими силами, і я сподіваюся, що зможемо повідомити людям хороші новини", - заявив командувач Корпусу вартових ісламської революції Асгар Аббасголізаде.

Згодом інформаційне агенство Reuters повідомило, що станом на ранок понеділка, 20 травня, пошукові команди знайшли уламки гелікоптера. За словами іранського чиновника, імовірність того, що пасажири вижили, низька.

"Гелікоптер президента Раїсі повністю згорів у катастрофі... на жаль, всі пасажири, як ми побоюємося, загинули", - зазначив він.

Рятувальні команди працювали всю ніч, щоб дістатися до уламків літака в Східно-Азербайджанській області.

"Ми бачимо уламки, і ситуація виглядає не дуже добре", - заявив голова Червоного Півмісяця Ірану Пірхосейн Коліванд.

Міжнародна мережа новин Ірану PressTV з посиланням на Іранський Червоний Півмісяць проінформувала, що наразі "немає ніяких ознак життя" після аварії гелікоптера президента Раїсі.

В інформагенції Tasnim пишуть, що інцидент стався, коли Раїсі повертався з регіону Хода-Афарін у північно-західній провінції Ірану Східний Азарбайджан після урочистого відкриття дамби на спільному кордоні з Республікою Азербайджан. Це була церемонія здачі в експлуатацію гідровузла "Худаферин" та відкриття гідровузла "Гиз Галаси", збудованих на річці Араз.

Джерело: Еспресо

Читайте також: