Як зберегти масло без холодильника на довгий час

Масло можна зберігати до семи днів без холодильника, але після цього воно може почати гірчити і зіпсуватися. Але у XIX столітті у Франції була придумана цікава маслянка, яку можна використовувати й сьогодні. Ця маслянка складається з кришки, в якій зберігається масло, і піддону для підсоленої води. Занурюючи вершкове масло в підсолену воду, воно контактує з киснем менше і не швидко псується. Якщо регулярно міняти воду, масло можна зберігати близько місяця.

Дієтолог та експерт з безпеки харчових продуктів Брай Белл пояснив, що вершкове масло, в порівнянні з іншими молочними продуктами, не зіпсується так швидко. Це пов'язано з низьким вмістом білків і вуглеводів в маслі, які є джерелом живлення для бактерій і плісняви.

Немає однозначної відповіді на питання, чи обов'язково зберігати масло в холодильнику. Домашнє масло, зі свіжих не пастерезованих вершків чи молока, повинно зберігатися в холодильнику, оскільки бактерії швидко розвиватимуться на його поверхні при кімнатній температурі. Однак масло, яке продається в магазинах і виготовлене з пастеризованого молока, стійке до зростання бактерій і не вимагає зберігання в холодильнику.

Є кілька ознак, які допоможуть вам перевірити справжність вершкового масла без відходження від прилавка. Справжнє масло повинно мати маркування "масло вершкове" або "масло селянське". Також слід звернути увагу на склад - справжнє масло повинно бути виготовлене з вершкової сировини або з молока. Густота, кремовість і приємний аромат також свідчать про справжнє масло.