Яка ситуація з електрикою в Одесі – у місто завезли багато генераторів

В Одесу вже прибуло 82 генератори, їх встановлюють.

На сьогоднішньому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прем'єр-міністр Денис Шмигаль дав завдання завезти додаткові генератори до подальшої стабілізації ситуації з електроенергією.

"Як повідомили в Міненерго, за минулу ніч вдалося збільшити тривалість подачі світла людям, однак через початок робочого тижня споживання зросло. Енергетики цілодобово ведуть ремонтні роботи на підстанції", вказав він.

Будинків, де цілодобово немає теплопостачання, немає. Об'єкти водопостачання функціонують, зокрема за допомогою генераторів.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

На найближчому засіданні Уряду обговорять виділення коштів Одеській ОВА на закупівлю запасів пального для генераторів.

"Бригади на об'єктах працюють безперервно і планують завершити частину ремонтних робіт вже наприкінці цього тижня", повідомив голова Одеської обласної адміністрації Максим Марченко.

Ухвалили рішення виділити кошти з обласного бюджету для закупівлі палива для генераторів. Частину коштів на це візьмуть з державного резервного фонду.

Після аварії на електропідстанції на Одещині 4 лютого майже пів мільйона людей залишились без світла. На ранок неділі вже вдалось заживити критичну інфраструктуру. Ситуація змінюється динамічно, розповів речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

На позачерговому засіданні уряду, що відбулося 4 лютого, обговорили ранкову масштабну аварію на Одещині. Там вийшла з ладу одна із високовольтних підстанцій, перед цим неодноразово пошкоджена внаслідок російських атак. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль дав низку доручень, щоб якнайшвидше забезпечити споживачів світлом.