Які запаси «Шахедів» у Росії: ЗСУ зробили висновок

Індикатором наявності дронів-камікадзе типу "Шахед" у Росії є частота ударів по Україні, повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат. Він зауважив, що чим більше дронів використовується, тим більше їх є в запасі. Росія як виробляє їх самостійно, так і отримує поставки від Ірану. Ворог продовжує використовувати ці дрони в бойових діях. Недавно, ворог застосував рекордну кількість "Шахедів" - 75 одиниць, які направлялися до столиці.

Ймовірно, у майбутньому ворог буде все частіше використовувати безпілотники, а кількість ракет - зменшувати. Речник зазначив, що противник майже не застосовує крилаті ракети, за винятком одного випадку у грудні, коли було запущено 19 ракет, але 14 з них були збиті силами оборони. За словами Ігната, номенклатура "Шахедів" залишається незмінною, хоча може бути проведена незначна модернізація у плані прихованості радіолокаційними засобами. Іноді ворог також використовує саморобні безпілотники, що імітують "Шахеди".

Уночі на 17 грудня російські окупанти атакували південні регіони України, використовуючи дрони. Один збитий безпілотник упав у житловий район, спричинивши вибух. Сили протиповітряної оборони збили дев'ять дронів типу "Шахед-136" в Одеській області. У результаті бойових дій було знищено 20 "Шахедів" та одну авіаційну ракету Х-59. Крилата ракета "Іскандер-К" не досягла своєї цілі.