Аніта Луценко розвіяла міфи про користь крепатури

Часто люди думають, якщо не було крепатури тренування пройшло дарма. Адже ми хочемо відчувати ефект одразу після заняттям спортом.

Зіркова тренерка Аніта Луценко розповіла, чи справді потрібно гнатися за болісними відчуттями після тренування.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Крепатура це біль, внаслідок травматизаціі м'язів. Чи можна сказати, якщо ви травмували щось, то воно стало кращим? Ні. Отож. У вас не має бути крепатури. Так, вона виникає від неочікуваного, великого і оригінального навантаження. Не гоніться за нею. Крепатура не говорить про те, що тренування було класне", наголосила спортсменка.

Додала, що перенавантажувати організм вправами не варто, якщо: паморочиться голова, трусить, кидає у холодний піт, є сильна крепатура, нудота і біль в суглобах.

Раніше Луценко розповідала, що скрабування, массаж з сухою щіткою значно покращує якість і пружність шкіри. Вона стає більш гладенька, пружна, зменшуються прояви целюліту. Робити масаж потрібно двічі на тиждень. Результат буде помітний після третьої процедури. Перш ніж робити масаж щіткою, переконайтеся, що у вас немає проблем зі шкірою. Після процедури також не повинно виникати подряпин. В кінці масажу обов'язково нанесіть зволожуючу олію, крем чи молочко.