Арестович святкує 48-річчя: найгучніші скандали головного "генератора зашкварів"

Колишній радник Офіса президента Олексій Арестович відзначає 48-річчя.

Чоловік в нарцисичній манері привітав себе з днем народження. Він запропонував зробити цей день міжнародним святом.

"48. Судячи з кількості та географії привітань, нам давно потрібно перестати обманювати самих себе і зробити цей день міжнародним (а краще інтерпланетарним) святом. Ура, товариші. Люблю вас усіх", написав він у Facebook.

Gazeta.ua підготувала найяскравіші скандали політика.

У перші місяці повномасштабного вторгнення Арестович став так званим заспокійливим для українців. Він розповідав про "зашквари" російських окупантів та запевнював, що війна закінчиться за "два-три тижні". Тоді Арестович став героєм багатьох жартів та мемів. Його називали "барбовалом" для українців.

У січні 2023 року Арестович висловився про жінок у армії. Він заявив, що представниць слабкої статі не поважають на фронті.

"Жінка в армії це просто жах. По-перше, тебе не вважають людиною насправді. По-друге, це проблеми гігієнічного характеру. Потім тебе намагаються зробити об'єктом сексуальних домагань", сказав Арестович в ефірі проєкту "Ісландія".

14 січня цього року росіяни завдали ракетний удар по житловому будинку в Дніпрі, внаслідок якого загинули понад 46 людей. Тоді Арестович вляпався у черговий скандал.

"Ракету збили, вона впала на під'їзд, вибухнула, коли впала", заявив він.

Командування Повітряних сил ЗСУ заперечило, що українські військові мають засоби, здатні збивати ракети Х-22. Після цього його звільнили з посади радника.

Арестович "зашкварився" і в мовному питанні. У лютому поточного року він взявся порівнювати українську мову та ґвалтування. Таким чином хотів показати, що російську мову не можна визнавати "мовою агресора". Тоді цей допис викликав бурхливу реакцію з боку українців.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

У травні в мережі з'явилися фото Арестовича на пляжі в Ізраїлі. Українців бентежило питання, як він виїхав з країни. Підписники також помітили, що чоловік помітно набрав вагу.

Він коротко відповів: "жити треба так, щоб усі обговорювали твій живіт".

У червні розгорівся скандал з приводу творчості радянського рок-музиканта Віктора Цоя. Тоді Арестович написав гнівний допис у Twitter, який викликав чергову хвилю хейту в його бік. "Більше за інше мені б хотілось, щоб наша "(псевдо) патріотична спільнота", що взяла за моду цідити через відстовбурчену нижню губу "Цой це жалюгідний зліпок з U2" сама демонструвала зразки поведінки, якими б годилося захоплюватися. Я ніколи не казав про маленьку українську культуру (а те, що ви це підхопили зайвий раз показує якість лайна, яке ви тримаєте у своїх головах замість мізків), але кращого аргументу на користь цієї тези, ніж ваша власна поведінка, не існує)", написав він.

До повномасштабного вторгнення, "військовий аналітик" також часто потрапляв у скандальні ситуації.

У 2021 році він пропонував перейменувати українську мову у руську, а Україну в Русь-Україну.

Доки українські герої ціною свого життя захищали Донбас, Арестович називав АТО "великим курортом для хлопчиків".

Також Арестович заявив, що ставиться до ЛГБТ зі співчуттям, бо це "люди з відхиленнями".

Арестович постійно ностальгує за СРСР, який знищив мільйони українців. Він вважає, що "нічого кращого тут досі не вигадали". Колишній радник ОП називав себе "радянським школярем" та гордо заявляв, що змінюватися не збирається.

Також темою мемів стала заява Арестовича про те, що він "сам льотчик". "Я сам льотчик. На маленьких літаках літаю. Навчитися підіймати й опускати літаки це три дні взагалі", сказав Арестович, обговорюючи американські літаки F-16.