Аргентина передасть Україні гелікоптери, які придбала у РФ

Аргентина планує передати Україні два гелікоптери Мі-171Е, які вона раніше придбала в Росії. Ця інформація була надана виданням Pucara.

Гелікоптери були придбані Аргентиною в РФ для транспортних місій та пошуково-рятувальних операцій. Угода про придбання ще трьох вертольотів також була укладена, але не була реалізована.

Але потім Аргентина вирішила не використовувати гелікоптери Мі-171Е через труднощі з отриманням регламентних перевірок з боку Росії та санкцій, які були введені проти РФ.

Отже, Сполучені Штати запропонували Аргентині передати ці гелікоптери Україні, але попередній уряд Аргентини був проти цього. Зараз проходять переговори щодо того, щоб вартість гелікоптерів була компенсована в формі знижки з перших платежів за купівлю літаків F-16 у США.

Варто зазначити, що гелікоптери Мі-171Е оснащені додатковими паливними баками та вантажним краном для спеціальних операцій та польотів на великі відстані. Вони також мають метеорологічний радар та аварійні поплавці.

Мі-171Е є модернізованою версією гелікоптера Мі-8. Він отримав модернізовану силову установку та гвинт з вуглецевих матеріалів. Цей композитний гвинт дозволив підвищити льотні характеристики вертольота.

Мі-171Е може нести до п'яти тонн у вантажній кабіні або трохи більше ніж п'ять тонн на зовнішній підвісці. Дальність польоту цих гелікоптерів становить 850 км.

Нагадаємо, що 10 грудня президент України Володимир Зеленський зустрівся з новим президентом Аргентини Хав'єром Мілеєм у Буенос-Айресі.