Архімандрит Кирило Говорун б’є на сполох: Новинський веде в США шкідливу для України ІПСО

Московський патріархат проводить агресивну політику в США

За інформацією, Московський патріархат веде активну церковну політику у США, використовуючи відомого юриста і політичного лобіста Вільяма Берк-Вайта. Також вони співпрацювали з робітниками Amsterdam&Partners. Це спричинило резонанс та набрало мільйони переглядів.

Відомий богослов Кирило Говорун розповідає в інтерв'ю, що США знаходяться в періоді передвиборчих кампаній, і основні політичні партії використовують питання допомоги Україні як інструмент для досягнення своїх цілей. Він стверджує, що необхідно розуміти, що цей конфлікт спричинений внутрішніми суперечностями українсько-американських відносин.

"США зараз увійшли у період президентської передвиборчої кампанії. Ці перегони будуть дуже жорсткими і жорсткими, бо ставки дуже високі. Питання допомоги Україні стало заручником внутрішніх суперечностей в американській політичній системі, зокрема між демократами і республіканцями."

Співавтор декларації богословів, архімандрит Кирило Говорун наголошує, що республіканці та об'єднання Трампа активно використовують релігійні аргументи для своїх політичних цілей.

"Для них не важливо, чи є аргументи справедливими, вони використовують будь-які аргументи, щоб накинути вину на опонента. Це стосується обох провідних партій. Між собою вони використовують будь-які аргументи, аби звинуватити опонента."

Інтерв'ю Роберта Амстердама, яке набрало понад 50 млн переглядів, мало великий вплив на формування думки про Україну, зокрема серед республіканців. Архімандрит пояснює, що багато республіканців, зокрема від кола Трампа, використовують аргументи, які походять як від російських джерел, так і від УПЦ МП.

"Зокрема, використовують лозунг, що Україна начебто чинить тиск на УПЦ МП і релігію взагалі. Я передбачаю, що цей лозунг звучатиме протягом усіх виборчих перегонів ще гучніше, ніж зараз."

Архімандрит Говорун стверджує, що багато республіканців байдужі до реальності і більше цікавлять паралелі та асоціації. Він також вказує на важливість релігійних аргументів в цей політичний процес.

Вплив на американське суспільство

Архімандрит Говорун стверджує, що ця кампанія Московського патріархату може сильно пошкодити Україні. Величезна інформаційна хвиля, яку вони створили, буде поширюватися як цунамі. Архімандрит наголошує, що причиною цього конфлікту є американські президентські перегони, а не сама Україна.

Він підкреслює, що необхідно протидіяти пропаганді і працювати з якісними медіа, які можуть розвіяти міфи українського впливу. Архімандрит зазначає, що важливо привернути увагу якісних видань, таких як The New York Times та The Wall Street Journal.

"55 млн переглядів відео з Карлсоном складно чимось перебити. Так, можна висвітлити релігійну ситуацію в якісній пресі, але це буде набагато меншою частиною людей."

Архімандрит Говорун закликає шукати підхід до релігійних громад та співпрацювати з українськими та американськими церквами. Він також зазначає, що великими впливовими сегментами в суспільстві є євангелічні та католицькі об'єднання.

Заключні слова

Архімандрит Говорун підкреслює, що час до виборів обмежений, але потрібно продовжувати просувати правдиву картину. Він наголошує, що цей конфлікт є релігійно мотивованим і важливо шукати спільну мову з різними релігійними громадами.

"Ми з вами розуміємо, що це абсурд, брехня, спотворення реальності. Але багатьох республіканців в Америці не цікавить реальність. Їм потрібні паралелі та асоціації, які їм пропонують пропагандисти."

Архімандрит Кирило (Говорун) закликає до дальшої праці та пошуку спільного мовлення з релігійними громадами, щоб протистояти дезінформації та пропаганді.