Армія Швейцарії надає житло українським біженцям

У Швейцарії українські біженці можуть знайти місце проживання та користуватися всіма видами транспорту безкоштовно.

Швейцарській армії доручено урядом країни робити всі необхідні заходи щодо влаштування тих, хто переховується від бойових дій, розв’язаних путінською армією на території України.

Державний секретаріат з міграції Швейцарії (SEM) розпорядився, щоб на додаток до казарм Бюлаху (ZH), де вже допомагають в екстреному розміщенні біженців. Українцям також надані казарми Буре (JU).

Зараз більшу частину прибулих українських біженців вже заселили в Бюлаху і Буре, де тимчасово доступно в цілому 1800 місць. При цьому 1300 спальних місць можуть бути використані для тимчасового розміщення біженців до кінця березня.

У Швейцарії на сьогодні зареєстровано понад 7 903 біженців з України, з яких 3 664 розміщені в індивідуальному порядку.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

Федеральна рада Швейцарії оприлюднила рішення про активацію статусу захисту категорії S для всіх осіб, що планують тимчасово залишити Україну через війну і просять притулку у Швейцарії.

До повномасштабного вторгнення Росії українці могли в'їжджати до Швейцарії без візи та вільно перебувати в Шенгенській зоні протягом 90 діб. Проте через війну українські біженці можуть продовжувати залишатися у Швейцарії рік і навіть довше завдяки наданню статусу захисту. Такий статус зветься S.

Ще на початку березня в Швейцарії оголосили, що весь публічний транспорт стає повністю безкоштовним для власників українських паспортів або ID-карт.