Атака на Харків, Білий дім готовий піти на компроміси задля допомоги Україні: головне за ніч

Адміністрація президента США Джо Байдена готова взяти до уваги інтереси України та Ізраїлю і змінити правила перетину кордону для мігрантів. Це дозволить отримати нову допомогу від США. Російські загарбники атакували Харків ракетними ударами. Давайте розкажемо вам про основні новини ночі проти 8 грудня.

У Харкові нічого не звичайного - російські загарбники обстрілюють місто. Унаслідок обстрілу, дві людини отримали поранення. Ігор Терехов та Олег Синєгубов повідомили, що постраждали кілька житлових будинків у місті. На щастя, відразу були залучені відповідні служби для надання допомоги.

Окупанти здійснили 6 ракетних ударів по Харкову. Поки що фіксуються наслідки ударів. Відомо про двох постраждалих - жінки та чоловіка, які отримали поранення після обстрілу. Стан останнього важливих зауважень не викликає.

Адміністрація президента США Джо Байдена готова піти на компроміси, щоб надати Україні та Ізраїлю нову допомогу. Параметри перевірки для отримання притулку можуть бути посилені. Також розглядається можливість введення положення про «безпечну третю країну», що дозволить відмовляти в притулку мігрантам, які проходять через інше країну на шляху до США. Палата представників та Сенат повинні прийняти рішення до 14 грудня.

Австралія надіслала Україні додаткову партію бронемашин Bushmaster. Посол Брюс Едвардс відзначив, що ця допомога є визнанням українського військового потенціалу та підтримки дружби між двома країнами. США також обіцяють надати допомогу Україні, але не можуть гарантувати майбутніх поставок. Наразі, час для прийняття рішення є обмеженим.

Переговори з Росією має провести Україна. Білий дім заявляє, що Україна має визначити умови, за яких вони готові йти на перемовини з Путіним. Зараз російські війська масово зосереджуються неподалік кордонів, що створює загрозу для України. Кількість військових збільшується. Білому дому важко гарантувати поставки військової допомоги, оскільки це рішення приймається в Конгресі США.