Атака на завод у Борисоглєбську. ЗМІ повідомили, чим насправді займалося підприємство

Атакований авіаційний завод у Борисоглєбську

У атакованому авіаційному заводі у Борисоглєбську Воронезької області Росії відновлювали ракети для літаків, повідомляє Defence Express.

Атака була здійснена далекобійним дроном камікадзе. Постраждав підприємство під назвою "711-й авіаційний ремонтний завод". Зазначається, що завод не займався ремонтом літаків й вертольотів, але відновлював та коригував такі ракети, як Р-27, Р-73, Р-33, Х-25, Х-58, Х-55, Х-22. Також, тут займалися апаратурою наведення крилатих ракет та системами радіотехнічного забезпечення польотів.

Звіти підприємства за 2010-х років вказують на ремонт авіаційних керованих засобів ураження, але через впровадження режиму тотальної секретності у РФ, публікація звітів припинена.

Активне застосування ракет

Від початку вторгнення Росії у країну активно використовували ракети Х-55, Х-555 і Х-22. Імовірно, "711-й авіаційний ремонтний завод" брав участь у їх відновленні.

Атака на Борисоглібський навчальний авіаційний центр

9 квітня два безпілотники атакували Борисоглібський навчальний авіаційний центр у Воронезькій області. Є пошкодження, але постраждалих немає.

Міноборони РФ заявляло, що збили чотири безпілотники, але про влучання в авіазавод не повідомляло.

Внаслідок атаки безпілотників по авіаційному заводу у Воронезькій області, пошкоджені основні виробничі потужності підприємства.