Авіабаза США в Іраку потрапила під потужний ракетний удар

Американська авіабаза в Іраку потрапила під ракетний обстріл

Американська авіабаза в Іраку була атакована ракетами, у результаті чого кілька американських військових були поранені. Про це повідомляє The Telegraph з посиланням на заяви американських посадовців.

За словами представника США, по авіабазі, яку використовують коаліційні сили на чолі з США, було випущено щонайменше десяток ракет.

Американський чиновник заявив, що під час атаки на авіабазу Айн аль-Асад американський персонал отримав незначні поранення, а співробітник сил безпеки Іраку був важко поранений.

Згідно з повідомленнями іранських ЗМІ, напад стався після того, як, ймовірно, ізраїльський удар убив керівника розвідки Ірану в Сирії, а також трьох інших військових.

Напади на американські військові

За даними Reuters, з жовтня американські військові були атаковані 58 разів в Іраку та 83 рази в Сирії з боку підтримуваних Іраном бойовиків, зазвичай з використанням ракет і безпілотників односторонньої дії.

Нагадаємо, хусити здійснили атаку на американський корабель Chem Ranger, випустивши дві балістичні ракети.

Корпус ісламської революції Ірану наніс серію ударів по місту Ербіль, яке є столицею регіону Курдистан в Іраку. Удари були завдані по восьми об'єктах неподалік консульства США.

Протиповітряна оборона США збила озброєний безпілотник над аеропортом Ербіль на півночі Іраку, де знаходяться війська США та інших міжнародних сил.

Читайте також:

  • США атакували об'єкти "Хезболли" в Іраці у відповідь на обстріл
  • Пентагон повідомив, чи виведуть США війська з Іраку найближчим часом