Бельгія може ввести санкції проти Ізраїлю

Заступник прем'єр-міністра Бельгії закликає уряд розслідувати удари Ізраїлевських Збройних сил по цивільним об'єктам у Секторі Газа та ввести санкції проти Ізраїлю. За інформацією Reuters, віцепрем'єр-міністр Петра Де Суттер заявила, що “настав час для санкцій проти Ізраїлю. Дощ бомб це нелюдське. Ізраїлю байдужі міжнародні вимоги щодо припинення вогню”.

Де Суттер також закликала Європейський Союз припинити дію угоди про асоціацію з Ізраїлем, яка була укладена для розвитку економіки та політичних зв'язків між цими двома сторонами.

Запропоновані Де Суттер обмеження включають заборону імпорту продуктів з окупованих палестинських територій та заборону в'їзду до ЄС войовничим поселенцям, політикам та військовим, що відповідають за військові злочини.

Поміж тим, Де Суттер висловила думку, що Бельгія повинна збільшити фінансування Міжнародного кримінального суду у Гаазі для розслідування вибухів, одночасно скорочуючи фінансування ХАМАСу.

Де Суттер також зауважила, що ХАМАС - терористична організація, і зазначила, що “терор коштує грошей, тому повинні бути санкції щодо компаній та осіб, які надають фінансову підтримку ХАМАСу”.

Раніше, міністри закордонних справ країн Групи семи (G7) закликали до гуманітарних пауз у боях між Ізраїлем та ХАМАСом у Секторі Гази, щоб забезпечити доставку гуманітарної допомоги.