Бензопила, тантричний секс та п'ять мастифів: що відомо про новообраного президента Аргентини

У неділю в Аргентині відбувся другий тур президентських виборів, в результаті якого обрали нового президента - Хав'єра Мілея. Він представляє партію лібертаріанців і отримав підтримку майже 56% виборців, уклавши 44% голосів своєму головному супернику. Про це повідомляє агентство Reuters.

Хав'єр Мілей - угорець за походженням і представник ультраправої лібертаріанської партії. Він є відомим фаховим економістом і має багатий життєвий досвід. Також його відомо як футболіста, музиканта і радіоведучого. Він практикує поліамор та є інструктором з тантричного сексу. Мілей є католиком і володіє п'ятьма англійськими мастифами, яких назвав на честь видатних світових економістів. Він також високо оцінив роботу президента США Дональда Трампа.

  • Хав'єр Мілей підтримує Україну і активно брав участь у заходах на підтримку українців на початку вторгнення.
  • Він висловив готовність зустрітися з українським президентом Володимиром Зеленським у перші місяці свого розпочатого перебування на посаді президента.

Фотографії новообраного президента Аргентини, який святкує перемогу, можна побачити нижче:

(фото)

Хав'єр Мілей має плани провести економічну шокову терапію в країні, яка переживає глибоку кризу. Його плани включають скорочення витрат, закриття центрального банку і перехід на американський долар. Також він планує покращити торгівельні стосунки з більшістю країн світу, критикувати Китай і Бразилію, а також зміцнити зв'язки зі США. Він також висловив свою протидію абортам, підтримку пом'якшення законів про зброю і критику папи Франциска. Останнім часом він змінив свою зовнішності, відмовившись від бензопилосимволіки, щоб створити імідж помірного політика.

Таким чином, перемога Хав'єра Мілея на виборах може мати значний вплив на політичну і економічну ситуацію в Аргентині, а також на взаємовідносини з іншими країнами світу.

Джерело: Statista