Безпека портів, ситуація на полі бою та постачання снарядів: про що говорили на черговій Ставці

У вівторок, 18 липня, відбулось чергове засідання Ставки.

Найголовнішим питанням порядку денного був морський експорт зерна та безпека портів. Про це у Telegram повідомив президент Володимир Зеленський.

Про логістику та захисту узбережжя доповідали віцепрем'єр-міністр з відновлення України ‒ міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, а також командувач Військово-морських сил ЗСУ Олексій Неїжпапа.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Були доповіді міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка та голови Держспецзв'язку Юрія Щиголя про боротьбу з ворожими БПЛА. Головне управління розвідки Міноборони, Служба зовнішньої розвідки та Служба безпеки України про плани противника", ‒ зазначив Зеленський.

На засідання також заслухали інформацію про ситуацію на полі бою від головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського та командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександра Тарнавського.

Міністр оборони Олексій Резніков та командувач Сил логістики Олег Гуляк доповіли про динаміку постачання снарядів.

Контрнаступ Збройних сил України уповільнюється через суцільне мінування загарбниками території. Розмінування ускладнюється технічними причинами. Про це розповіла заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Збройні сили України на фронті на Донбасі просуваються в районі Бахмута, а також на кордоні Запорізької й Донецької областей. Контрнаступ відчутно руйнує потенціал сил РФ. Водночас росіяни активізували зусилля в напрямку Куп'янська. Ситуація у Харківській та Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).