Безробіття у Німеччині: оприлюднено сумні цифри

У листопаді кількість безробітних в Німеччині зросла на 22 тисячі і досягла максимальних значень з травня 2021 року - 5,9% у порівнянні зі 5,8% у жовтні. Про це повідомило Федеральне агентство з працевлаштування ФРН.

За даними прогнозів аналітиків, очікувалося, що кількість безробітних зросте також на 22 тисячі, а безробіття залишиться на рівні 5,8%. У жовтні кількість безробітних в Німеччині збільшилася на 30 тисяч. Кількість відкритих вакансій у цьому місяці становила 733 тисячі, що на 90 тисяч менше, ніж у листопаді 2022 року.

Падіння виробництва вплинуло на більшість ключових галузей Німеччини. Про це повідомляє звіт аналітиків Федерального статистичного управління ФРН (Destatis). Обсяг виробництва у обробній промисловості, крім будівельного сектора, зменшився на 3,8% у порівнянні з попереднім роком. Основною причиною такої динаміки експерти називають зниження випуску нових автомобілів та запчастин для транспортних засобів. Аналогічні проблеми виникли і в енергетичному секторі.

Німеччина планує застосувати новий підхід до працевлаштування українських біженців, швидко знаходячи для них роботу у великих компаніях. Цю можливість зможуть скористатися близько 200 тисяч українців, які пройшли інтеграційний курс, повідомляє handelsblatt.

Зазначається, що наразі тільки 20% працездатних українців вдалося знайти роботу, тоді як у багатьох інших країнах ця кількість набагато більша, наприклад, в Нідерландах - 70%. Понад 400 німецьких центрів зайнятості частіше запрошуватимуть українців на консультації.