Близько половини американців не знають, у чому звинувачують Трампа: результати опитування

Більшість американських виборців вважають, що засудження Трампа було б справедливим

За даними опитування Yahoo News/YouGov, понад половина американських виборців вважають, що якби колишнього президента Дональда Трампа засудили за серйозний злочин, це було б справедливим результатом. Це думають 51% респондентів, в той час як 38% вважають, що такий вирок був би несправедливим і вони сприймають його як політичний тиск.

Більшість з опитаних також впевнені, що якщо Трампа засудять за такий злочин, йому не можна буде знову бути президентом. 53% респондентів виразили таку думку, у порівнянні з 37% тих, хто вважає протилежне.

Уточнюється, що серед республіканців і прихильників республіканської партії спостерігається великий розкол у думках. 72% опитаних вважають, що будь-яке засудження Трампа буде несправедливим результатом і політичною розправою.

Трохи менше - 68%, впевнені, що Трампу слід дозволити бути президентом, навіть якщо його засудять у злочині.

Варто зазначити, що значна частина респондентів не мала достатньої інформації про злочини, за якими Трампа звинувачують.

На даний момент Дональд Трамп випереджає Джо Байдена в загальнонаціональному опитуванні виборців. Також варто зазначити, що Трамп переміг на президентських праймеріз республіканської партії в Нью-Гемпширі та на кокусах в Айові.

Читайте також:

  • Курт Волкер: Українці, не панікуйте! Продовжуйте робити своє. Іншого вибору нема
  • Чому блокується допомога Україні? Курт Волкер пояснив роль Трампа