Блокада польського кордону: у чергах стоять майже 4 тис. вантажівок

Блокада кордону з Польщею триває

Станом на п’ятницю, 22 грудня, на всіх чотирьох пунктах пропуску чергують 3 900 вантажівок, повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Найбільше вантажівок скупчилося у районі КПП Ягодин – понад 1 700 автомобілів.

«На певний час розблоковувався пункт пропуску Ягодин, але з 18 грудня блокування поновилося, і фактично зараз знову заблоковані чотири напрямки – це Ягодин, Рава-Руська, Краківець та Шегині», – пояснив Демченко.

Демченко зазначив, що рух на кордоні все ще відбувається, але значно менше, ніж до початку блокади. Наприклад, вчора через Ягодин перетнули кордон лише 30 вантажівок у напрямку Польщі з 170.

На кордоні з Угорщиною та Словаччиною блокування руху немає, але черги все ще присутні, оскільки водії обирають інші напрямки. Черги зросли і на кордоні з Румунією.

З 6 листопада польські перевізники блокують рух вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною. Головною вимогою є повернення практики дозволів для українських перевізників.

11 грудня польські страйкарі розблокували пункт пропуску «Ягодин – Дорогуськ» після заборони місцевою владою. Проте, блокада продовжується.

За час блокування сталося три смерті українських водіїв.

Читайте також:

  • Три тижні на кордоні з Польщею. Інтерв’ю з українським далекобійником
  • Блокада польського кордону: що буде з цінами напередодні свят
  • Блокада кордону. Як це оцінюють у Польщі і до чого готуватися українському бізнесу