"Бої ще не закінчилися": американський генерал сказав, коли наступ може сповільнитися

На активну фазу контрнаступу українські війська мають ще 30-45 днів.

Потім погода може ускладнити маневрування військ. Про це в інтерв'ю BBC сказав голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі.

За його словами, восени наступальні дії можуть сповільнитися.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Важкі бої все ще продовжуються. Українці б'ються і послідовно просуваються. Залишилася ще деяка кількість часу, ймовірно, близько 30-45 днів придатної для боїв погоди, тож українці поки що не закінчили. Бої ще не закінчилися. ЗСУ поки що не закінчили бойову фазу того, що вони запланували", ‒ сказав Міллі.

Він нагадав, що й раніше говорив про тривалість та складність війни.

"Я від самого початку говорив, що ця війна буде довгою, повільною, важкою і пов'язаною з великою кількістю жертв. Так і відбувається", ‒ додав генерал.

За час контрнаступу українські захисники вже звільнили від російських загарбників близько 270 кв км території. Успіхів ЗСУ досягають переважно на Бахмутському напрямку та на півдні України. Про це розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Українські війська продовжують оборонні дії на сході та наступальну операцію на півдні України. ЗСУ знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах. Про це вранці 10 вересня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.